Bliv Medlem

For nye medlemmer

Viborg Ro- og kajakklub tilbyder, året rundt, en masse friske aktiviteter på vand og på land.

Vi tilbyder roning i inrigger, outrigger, sculler, turkajak, havkajak samt polokajak. Dette foregår primært i de smukke omgivelser på Viborg søerne.

For mange er roning også ferieture ved de danske kyster med landgang og telt i det fri eller besøg i andre klubber. Derfor arrangeres der adskillige klubture til både ind- og udland, hele året rundt.

Hvis vejret tillader roning, mødes vi i klubben mandag, tirsdag og torsdag omklædt kl. 18.00 – kl. 18.30 eller efter aftale. Derefter bliver der valgt bådtype og sat bådhold efter, hvor mange der er mødt og hvilken bådtype man har valgt at uddanne sig i (inrigger eller kajak). Turene kan være fra 5-10 km.

For at udnytte dagtimerne fuldt ud, har vi et formiddags tilbud for dem som gerne vil ud tidligere på dagen. Her er mødetiden mandag, onsdag og fredage kl. 7.00 og torsdag kl. 9.30 – det varer ca. 2 timer.

Børne- og Ungdomsroer (kajak)

For dig, som er 10 – 18 år er der træning i Børne- og Ungdomsafdelingen en gang om ugen i sæsonen (april – oktober).

Vi træner: Mandage fra kl. 17.45 – 19.30

(Du skal være omklædt og klar til at gå på vandet kl. 18.00!)

Du gennemfører ikke et ro-kursus, der giver dig ro-ret til at ro alene – i lighed med de voksne, men du indgår i stedet på et stort hold af kajakroere på din alder og niveau. Når du, efter nogen tid, opnår rutine i kajakken tilpasses undervisningen, så du hele tiden får nye udfordringer. Lige meget hvilken niveau du er på, er der muligheder for at deltage i ro-stævner, hvor du møder andre børn og unge på dit niveau – dette kræver dog at dine forældre kan kører eller der aftales samlet transport fra klubben.

Hvis du vil se hvad der sker i B&U, kan du få adgang til vores Facebook gruppe, eller læse vores aktivitetsliste som du får udleveret (findes også på hjemmesiden link)

Hvis du ønsker det, kan du blive makkerfrigivet. Dette aftales med trænerne på børneholdet, hvilket kræver en vis erfaring og alder – samt en fast makker. Herefter må du ro med din makker – udenfor B&U Holdets træningstider.

Torsdag aften er der ”Handicap” i klubben, det må du også gerne deltage i efter aftale med dine trænere.

I vinterperioden træner vi styrke- og motionstræning i klubbens lokaler (mandag kl. 18.00 – 19.30), hvor der er adgang til forskellige redskaber og ro ergometre. Der er 1-2 instruktører på, så du bliver guidet og træner rigtigt.

Der er svømning to gange om ugen: Lørdag – Søndre skole og søndag på Gymnastik og Idrætshøjskolen Viborg (GIV), hvor der trænes til de obligatoriske svømme distancer. (300 m. hvis du ror almindeligt på B&U holdet – 600 m. hvis du skal makkerfrigives).

For dig som gerne vil ro robåd i VR

Hvis du ikke er frigivet roer, skal du deltage i kaninkursus for at kunne blive frigivet til inrigger.

Nye medlemmer placeres på venteliste, efterhånden som de henvender sig til rochefen.

Klubben afholder kaninkursus i foråret med start i maj og i august, hvis det bliver nødvendigt.

Du vil blive tilknyttet den aldersgruppe, som passer dig bedst. Det er rochefen der giver dig besked om, hvornår du kan starte. Et kaninkursus tager ca. 10 træningsaftener og det er vigtigt at du deltager i de fleste træningsaftener, da det ellers er svært at følge kurset.

Når man er frigivet til inrigger vil det være muligt at blive frigivet til singlesculler. Det er også muligt at ro med andre roere i andre bådtyper efter at man er frigivet.

For dig som gerne vil ro kajak i VR

Hvis du tidligere har roet i en klub i Dansk Kano og Kajakforbund og er frigivet til IPP2 niveau, kan du blive aktiv roer i Viborg Ro- og Kajakklub efter en kort omskoling. Send en mail til kajakchefen.

Hvis du ikke er frigivet kajakroer, skal du deltage i ro-skole for at kunne blive frigivet til turkajak. Klubben afholder frigivelseskursus i foråret med start i april.

Der vil blive åbnet for tilmelding i januar måned 2019. Se opslag på klubbens forside.

Et ro-kursus er inkluderet i kontingentet, men kræver forudbetaling af et års kontingent (1500 kr.). Efter gennemførelse opnår man IPP2 niveau, som er Dansk Kano og Kajakforbunds anbefalede frigivelsesniveau (se detaljer her).

Udover ro-skole har du mulighed for at benytte flere af klubbens andre tilbud.

Har du ydeligere spørgsmål kan du kontakte:

 

Ida Langberg (roning), tlf. 60290129, rochef@viborgroogkajakklub.dk

Jon Sommer (kajak), tlf. 5085 9609, kajakchef@viborgroogkajakklub.dk

 

Kontingentsatser:

Ungdomsroere (under 18 år) :       900 kr. pr. år.

Seniorer og veteraner:                1.500 kr. pr. år.

Passive medlemmer:                     200 kr. pr. år.

Der udsendes kontingentopkrævning via PBS halvårligt (1. marts og 1. juli)

 

Har du lyst til at prøve det frie liv og de fysiske udfordringer som klubben er garanti for, er du velkommen iVR logo