Ungdomsroning

Man kan begynde at gå til roning som 12-årig.

I vintersæsonen, hvor vi træner indendørs kan du som regel begynde i roklubben med det samme med det samme. Vintertræningen består af gymnastik/styrketræning og roning i romaskine. Derudover har roklubben tid i svømmehal hver lørdag formiddag.

Om foråret starter vi nyt hold ungdomsroere op, når vi har 4-8 interesserede. Kontakt undertegnede for at høre nærmere. Det vil især være rigtig godt hvis du har nogle venner på din egen alder, der har lyst til at starte samtidigt, så I kan følges ad.

Når man begynder til roning,  er det vigtigt, at man er dygtig til at svømme. Det er sjældent at det sker, men ind i mellem kæntrer man med båden, og så er det vigtigt at man kan svømme. Der er selvfølgeligt altid nogle erfarne roere til at hjælpe dig op i båden igen. I løbet af sommeren laver vi kæntringsøvelser, så alle ved hvad man skal gøre, hvis båden tipper.

Når man begynder til roning, lærer man ud over at ro en masse om at håndtere bådene, om at færdes på vand, om sikkerhed og om at træne korrekt.

Er du interesseret?

Kontakt Michael Rykov (roning), tlf. 6140 6140, rochef@viborgroogkajakklub.dk