Handicap i VR

Handicap-løb i Viborg Ro- og Kajakklub

Torsdage i sommersæsonen ror vi ‘handicap-roning’ på Nørresø. Se nærmere i kalenderen.  Handicap betyder at vi roer med et tidshandicap – lige som en golfspiller har et antal slag som handicap.

Grundideen i Handicaproning er et løb, hvor alle deltagere kommer i mål samtidig. Man deltager så tit man har lyst, der afvikles løb en gang om ugen hele sommeren. Vi ror rundbane på ca. 1.000 m hvor vi tager 3 runder i alt ca. 3.000 m hvilket tager fra 15-30 minutter.

For at få alle i mål samtidigt starter man forskudt, den langsomste først og den hurtigste til sidst. Undervejs i løbet vil du således kunne se at deltagerne samles tættere og tættere, jo nærmere man kommer på målstregen. Denne samling kan ske bag dig eller foran dig afhængigt hvordan du ror i dag, i forhold til hvordan du roede under tidligere løb.

POINTJAGT

Der gives flest point til dem der forbedrer sig mest. 27 point til den der kommer “først” over målstregen, 25 til nr. 2 – 23 til nr. 3 – 22 til nr. 4 – 21 til nr. 5 osv. Der gives dog mindst 15 point til alle som deltager.

Der er 20 point til den eller dem, der er tidtagere. Der kan være 2 tidtagere pr. gang. Som førstegangs-deltager starter man til tiden 00:00 – og man får 20 point uanset placeringen. Der er 13 løb i sæsonen – men kun de 10 bedste resultater tæller med. Bemærk at de tre dårligste point bliver fjernet til sidst !

Efter roningen er der mulighed for at deltage i fællesspisning Roklubben. Menuen er pasta og kødsovs til 20,- Meld dig til i køkkenet på dagen.

Tilmelding sker fra gang til gang ved at skrive dit navn på startlisten senest kl 18.45 Start tid 19.00 – forventet mål tid 19.30