Bliv Medlem

For nye medlemmer

Viborg Ro- og kajakklub tilbyder, året rundt, en masse friske aktiviteter på vand og på land.

Vi tilbyder roning i inrigger, outrigger, sculler, turkajak, havkajak samt polokajak. Dette foregår primært i de smukke omgivelser på Viborg søerne.

For mange er roning også ferieture ved de danske kyster med landgang og telt i det fri eller besøg i andre klubber. Derfor arrangeres der adskillige klubture til både ind- og udland, hele året rundt.

Hvis vejret tillader roning, mødes vi i klubben mandag, tirsdag og torsdag omklædt kl. 18.00 – kl. 18.30 eller efter aftale. Derefter bliver der valgt bådtype og sat bådhold efter, hvor mange der er mødt og hvilken bådtype man har valgt at uddanne sig i (inrigger eller kajak). Turene kan være fra 5-10 km.

For at udnytte dagtimerne fuldt ud, har vi et formiddags tilbud for dem som gerne vil ud tidligere på dagen. Her er mødetiden mandag, onsdag og fredag kl. 7.30 og torsdag kl. 9.30 – det varer ca. 2 timer.

Som nyt medlem i klubben vil du automatisk blive tilbudt en mentor som vil være din støtte i klubben i forhold til

  • Hvad der sker i klubben i forhold til faste sportslige og sociale arrangementer og spontane initiativer
  • Skabe gode relationer til andre medlemmer i klubben herunder medlemmer med særlige funktioner, viden og erfaringer
  • Hjælpe med af finde ro-makker
  • Råd og vejledninger om stort og småt, herunder klubbens regler og retningslinjer.

Du og din mentor aftaler selv hvordan og i hvilken omfang mentorordningen skal udmøntes i praksis og hvornår ordningen skal ophøre. Hvis du har spørgsmål i forhold til mentorordningen, er du mere end velkommen til at kontakte mentor koordinatoren.

 

For dig som gerne vil ro robåd i VR

Hvis du ikke er frigivet roer, skal du deltage i et kursus for at kunne blive frigivet til inrigger.

Nye medlemmer placeres på venteliste, efterhånden som de henvender sig til rochefen.

Klubben afholder kurset i foråret med start i maj.

Du vil blive tilknyttet den aldersgruppe, som passer dig bedst. Det er rochefen der giver dig besked om, hvornår du kan starte. Et kursus tager ca. 5 træningsaftener og det er vigtigt at du deltager alle træningsaftenerne, da det ellers er svært at følge kurset. Kurset afsluttes med en prøve.

Når man er frigivet til inrigger vil det være muligt at blive frigivet til singlesculler. Det er også muligt at ro med andre roere i andre bådtyper efter at man er frigivet.

For dig som gerne vil ro kajak i VR

 Hvis du tidligere har roet i en klub i Dansk Kano og Kajakforbund og er frigivet til IPP2 niveau, kan du blive aktiv roer i Viborg Ro- og Kajakklub efter en gennemgang af dine roevner og en introduktion til klubben. Send en mail til kajakchefen.

Hvis du ikke er frigivet kajakroer, skal du deltage i ro-skole for at kunne blive frigivet til turkajak. Klubben afholder frigivelseskursus i foråret med start i april.

Der vil blive åbnet for tilmelding i februar måned. Se opslag på klubbens forside.

Et ro-kursus er inkluderet i kontingentet, men kræver forudbetaling af et års kontingent (1900 kr.). Efter gennemførelse opnår man IPP2 niveau, som er Dansk Kano og Kajakforbunds anbefalede frigivelsesniveau (se detaljer her).

Udover ro-skole har du mulighed for at benytte flere af klubbens andre tilbud. Når du er frigivet til turkajak har du efterfølgende også mulighed for at blive frigivet til havkajak på klubbens interne kursus.

Har du yderligere spørgsmål kan du kontakte:

 

Gerd Nielsen (roning), tlf. 51 96 52 33, rochef@viborgroogkajakklub.dk

Flemming Eriksen (kajak), tlf. 42 45 67 22  kajakchef@viborgroogkajakklub.dk

 

Kontingentsatser:

Ungdomsroere (under 18 år) :       1000 kr. pr. år.

Seniorer og veteraner:                1.900 kr. pr. år.

Passive medlemmer:                     200 kr. pr. år.

Der udsendes kontingentopkrævning via PBS halvårligt (1. marts og 1. juli)

 

Har du lyst til at prøve det frie liv og de fysiske udfordringer som klubben er garanti for, er du velkommen iVR logo